woensdag 25 december 2013

Kerstservies zelf maken

 Deze kerstborden kun je heel gemakkelijk zelf  maken: maak met knutselfoam een malletje van een kerstblaadje. Dit vormpje hier 3 hulst-blaadjes plak je op een kurk.  Maak Het bord schoon met alcohol . Neem porselein verf  ik gebruik pebeo die je in de oven kunt afbakken. Hier stempel je op een bord de blaadjes. De bessen maak je met een achterkant van een spijker... Deze kun je ook in een kurk prikken. De witte licht puntjes maak je met een saté prikker.
 Voor de nerfjes in de blaadjes gebruik ik een heel dun kwastje en trek een " gebogen" streepje. De randen van het bord kun je met een sponsje een vaag groen randje geven....
Dit bord is gemaakt met ook met pebeo porseleinverf. De afbeelding maak je door een kopietje te maken. Deze overbrengen met grafiet papier. Speciaal Carbon dat niet vet is en een zwarte afdruk achterlaat. Let op dit blijf je zien....! De afbeelding inkleuren met verschillende kleuren groen..
 Meng de verschillende kleuren groen... Zodat er veel nuances ontstaan. Bij deze hulst bladeren heb ik de buitenranden met donkergroen over getrokken.
In combinatie ook heel leuk....!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten