zondag 16 augustus 2015

Vakantiewerk- holliday-job

Vakantietijd,.... vliegen, "........in je handbagage mogen gelukkig borduurnaalden. Holliday time ....flying ..... In your hand lugage you may bring embroidery-needle...!
Made in Berlijn and Praag 
Wool on wool ......I love iT ....!

11 opmerkingen:

  1. Hallo Jolan, wat een mooie borduursels. Mag ik vragen welke knopen je hiervoor gebruikt? Ik wil in mijn vakantie graag iets anders gaan doen dan weer stenen omhaken. Alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Siets, ik maak eerst een viltlapje. Daar maak ik op een knopen apparaat industriële meubelknopen... Dit zijn metalen onderdelen. Ik heb zelf een astor en verschillende maten matrijzen maar maak eigenlijk het meest dit formaat. "32" ik gebruik deze methode omdat de meubelknopen heel wat kunnen hebben. Bij meubelstoffeerders kun je ze vaak ook ( laten) maken. Heerlijk werkje dus zeker aan te raden...!

      Verwijderen
    2. Bedankt, Jolan. Ik heb nog genoeg viltlapjes, en knopen liggen die je zelf in elkaar moet drukken. Als het goed lukt, laat ik het je weten.

      Verwijderen
  2. Ze zien er prachtig uit Jolan !
    Ik neem aan dat de spiegeltjes al "klaar" waren
    of heb je die ook zelf gedaan ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Els.... Nee dit keer heb ik kant en klare spiegeltjes gebruikt... Soms doe ik het wel zelf maar deze vond ik nog in een zakje in de kast.... Hihihi. Ik probeer ruimte te maken..... Maar dat wil nog niet erg best lukken...!

      Verwijderen
  3. Erg mooi! deze knopen zijn ook super om gewoon neer te leggen. Ik maak soms van bewerkte 'knopen' oorbellen, door het haakje aan de achterkant af te knippen en de knoop te plakken op oorstekers. Dan maak ik bijvoorbeeld oorbellen van de stof waar ik ook een rok van genaaid heb of zo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed idee...! Ik naai ze soms weer op gekke lapjes om een broche van te maken... Inderdaad liggen ze ook mooi te wezen op een mooi schaaltje of een schelp. Ik bewaar ze in een letterbak..! Allemaal een eigen hokje...hihihi... Ik heb er al 2 vol...! Ik ben toe aan een hele kast...! Maar daar is bijna niet aan te komen...!

      Verwijderen
  4. Erg mooi! deze knopen zijn ook super om gewoon neer te leggen. Ik maak soms van bewerkte 'knopen' oorbellen, door het haakje aan de achterkant af te knippen en de knoop te plakken op oorstekers. Dan maak ik bijvoorbeeld oorbellen van de stof waar ik ook een rok van genaaid heb of zo.

    BeantwoordenVerwijderen